DOJČENIE - KEĎ JE MLIEČKA MÁLO

LAKTAČNÉ BYLINKY A POTRAVINY

Pre maminky, ktoré sa na pôrod ešte len chystajú:
po pôrode sa odporúča zjesť kus placenty mixovanej s čiernymi
bobuľovinami - placenta je plná hormónov a molekúl, ktoré intenzívne
podporujú laktáciu - príroda ničím neplytvá
zvyšok placenty si môžete nechať vysušiť a spracovať


Nápoje

fenikel plod, aníz plod, kôpor plod, pŕhľava, harmanček, lucerna, listy maliny, medovka, majoránka

odvar z ľanových semienok (2 kávové lyžičky nechajte cez noc napučať v 500ml vody, varte na druhý deň asi 10 min)

Tradičná čínska medicína  TČM (nekombinujte s ďalšími bylinnými preparátmi)
191  2x20 guličiek 1-2 balenia   alebo 3x4  tabletky


Bylinné reparáty (nekombinujte s ďalšími bylinnými preparátmi)
Benedikt lekársky v kapsliach
Fenugreek /senovka grécka/ v kapsuliach
Materské mlieko /senovka grécka, benedikt lekársky, moringa oleifera/ v kapsliach


Homeopatikum:

Urtica urens 5CH 6x3 guličky denne do nástupu potrebnej tvorby mlieka
Ricinus communis 5CH 6x3 guličky denne do nástupu potrebnej tvorby mlieka
Agnus castus 5CH 6x 3 guličky (hlavne ak je problém spojený so smútom až depresiou)
pozor! potencie 30CH slúžia na zástavu tvorby mliečka!


Biomineral D6:

Calc phos  6x1/2 tbl 


Pite spolu s dieťatkom:

Počas dráždenia bradavky sa vyplavujú z hypofýzy do krvi hormóny, ktoré podporujú vylučovanie mlieka a navodzujú smäd matky. Mamička by vtedy mala prijať tekutiny do sýtosti - obyčajne to býva minimálne 3-5 dl vody, polievky alebo čaju.
Po ukončení dojčenia smäd ustupuje a nedochádza k dostatočnému zavodneniu, ktoré je potrebné pre tvorbu mlieka.
Prikladajte dieťatko k prsníkom čo najčastejšie - ako náhradu prikladania môžete použiť dráždenie prsníkov.


Vývar

1) zo staršej vybehanej domácej sliepky
sliepku treba variť aspoň 6 h (tradične celú noc) v nesírenom kvalitnom červenom víne s koreňovou zeleninou a cibuľou v prikrytom hrnci; varením sa alkohol odparí a ostane len energetická časť vína; podávať precedený vývar.

2) z kapra
kapra varíme s koreňovou zeleninou, lopúchom a cibuľou; variť treba v tlakovom hrnci 4 hodiny; podávať precedený vývar.

3) zo zeleniny (koreňovej, listovej a cibule) s morskými riasami
rastlinky treba variť v tlakovom hrnci 3 hodiny; vývar piť každé ráno 1-2 dl podľa chuti

variácie na dané polievky si môžete urobiť aj Vy samé podľa Vašej chuti, zahustiť môžete pohánkou, pšenom, ovsenými vločkami, polentou, quionoa, cirokom, pšenicou a ražou(žito), amarantom, či špaldou.

zapálené prsníky
APIS MELLIFICA 30CH
BRYONIA 30CH
PHYTOLACCA 30CH
BELLADONNA 30CH
prikladať na 30 min tvaroh striedavo s roztlačeným kapustovým listom alebo surovou uhorkou, či zemiakom

boľavé bradavky/ragády
NITRICUM ACID 9CH
GRAPHITES 9CH

príliš veľa mlieka 
CALCAREA CARBONICA 15CH

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie